Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات مدیره صندوق بازنشستگی ملی مس گفت: موضوع انحلال و تجزیه "فملی" چیزی شبیه یک شوخی بی مزه است و با مفهوم استقلال شرکت جدید مغایرت دارد.

محمد جواد شیخ در گفتگو با ایران اکونومیست، پیرامون زمزمه‌های احتمال انحلال شرکت ملی مس ایران و تجزیه این شرکت سهامی عام به دو شرکت مس کرمان و آذربایجان گفت: شرکت ملی مس ایران در سال ۱۳۸۵ در بورس تهران پذیرفته شده و با ماهیت سهامی عام بر اساس ترازنامه و صورت‌های مالی و بیانیه ثبت سهام خود و مطابق با دارایی‌ها و سه معدن بزرگ میدوک و سرچشمه در کرمان و سونگون در ورزقان تبریز به عموم مردم ۱۰ درصد از سهام "فملی" عرضه اولیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علاوه بر عرضه عمومی سهام "فملی" در همان ابتدا حدود ۳۶ درصد از سهام این شرکت به سبد سهام عدالت بیش از ۴۵ میلیون ایرانی تخصیص پیدا کرد و در عین حال بلوک ۳۰ درصدی دیگری از این سهم به مجموعه شرکت‌های تابلعه شستا و سایر نهادهای عمومی واگذار شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه احتمال انحلال شرکت ملی مس و تجزیه آن به دو شرکت مس آذربایجان و مس کرمان در حد صفر است، عنوان کرد: دارایی که متعلق به سهامداران است و به عنوان سهام در تملک آنها قرار گرفته، به سادگی نمی‌تواند منحل یا تجزیه کرد از طرفی سازمان بورس نیز با چنین ادعاهایی تمام قد مخالفت حواهد کرد.

رئیس هیات مدیره صندوق بازنشستگی کارکنان شرکت ملی مس ایران گفت: ادعای تجزیه شرکت ملی مس ایران چیزی شبیه یک شوخی بی مزه است که حتی تصور آن می‌تواند خطرات قومیت گرایی و سیاسی امنیتی را برای کشور ایجاد کند.

به گفته شیخ، پروژه‌های "فملی" صرفاً در آذربایجام و کرمان متمرکز نبوده و در استان‌های مختلف از جمله در سیستان و بلوچستان نیز دنبال می‌شود و آنچه که به عنوان استقلال شرکت مس سونگون مطرح شده با آنچه که به عنوان تجزیه شرکت ملی مس ایران ادعا می‌شود، به لحاظ ماهیت و شرکت داری صحیح نیست.

وی افزود: چنانچه قرار است استقلال معدن مس سونگون در تبریز به شکل تبدیل به یک شرکت سرمایه گذاری سهامی عام در آذربایجان شود این ماهیت به لحاظ شرکت داری می‌تواند محتمل‌تر و واقعی‌تر از موضوع ادغام یا تجزیه باشد چراکه در حال حاضر نیز شرکت‌های بسیاری در زیر مجموعه شرکت ملی مسر ایران از جملبه شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه حضور دارند.

رئیس اسبق کارگزاری سهام عدالت از عرضه سهام تحت تملک خودرو و سایپا در دولت نیز سخن گفت و افزود: به نظر می‌رسد اظهار نظر در خصوص عرضه بلوکی سهام خودرویی‌ها در بورس صرفاً خبرسازی و متکی بر تبلیغات پفکی کوتاه مدت باشد چراکه برای خرید سهام این دارایی‌ها هیچ خریداری وجود ندارد.

اساساً در کشور بخش خصوصی قدرتمندی وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد به دلیل تجربه بد خصوصی سازی در ایران و رفتاری که پس از واگذاری‌ها صورت گرفته، هیچ خریداری جرات حضور در واگذاری‌ها نخواهد داشت.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: بورس ، بازار سهام ، شرکت ملی مس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بورس بازار سهام شرکت ملی مس شرکت ملی مس ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۷۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • اصرار چهره رسانه‌ای سعودی: ایران باید تجزیه شود!
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا